Pastirska koča Jelje, Pokljuka

Ste za nekoliko drugačen dopust? Odklopite vso tehnologijo, posvetite se svojim bližnjim in začutite naravo! Na planini Jelje, nedaleč od Bohinja, lahko najamete enkratno prenovljeno planšarsko kočo, kjer vas bo „motilo“ le ptičje petje. Čudovita pastirska pravljica na Pokljuki, ki bo očarala vse ljubitelje narave!

POZOR: Pastirska koča se nahaja na nadmorski višini 1300 m na samotni planini Jelje nad Bohinjem in je dostopna z avtom. Tu ni ne trgovin, ne gostiln, niti nočnih klubov. Na planini je le nekaj koč, v katerih so nekdaj živeli planšarji, sedaj pa so nekoliko prirejene potrebam sodobnega obiskovalca. Koča je fantastična, a jo priporočamo le „samozadostnim“ ljubiteljem neokrnjene narave.

Hiša je majhna in se oddaja samo v poletnih mesecih (okvirno od maja do oktobra). V pritličju je mini kuhinja ter „bivalni“ del z jedilnim kotom. Na kavču lahko prespita 2 osebi, v mansardi pa so še 4 ležišča. V hiški je tudi tekoča pitna voda, štedilnik na drva in plin. Električna energija se proizvaja s sončnimi celicami in ima 12V napetost. V kopalnici je topla voda. Interneta seveda ni. Ker je hiša oddaljena, morate živila prinesti s seboj. Najbližja trgovina je oddaljena 10 min vožnje.
Vse okoli koče se razprostirajo travniki in obširni gozdovi. To je enkraten kraj za vse pohodnike, kolesarje in gobarje, kot tudi za vse, ki bi radi enostavno lenarili in uživali v „pastirski pravljici“. Navdušene bodo tudi mlade družine.

Osnovni podatki:
Lokacija:Bohinj (planina Jelje), Gorenjska
Tip nastanitve: pastirska koča
Kapaciteta: 6 gostov
Obratovanje: maj – oktober
Dodatna ponudba: narava in mir
Cena je od 90,00 EUR dalje / glede na število oseb